ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμαστικές πτήσεις στον τροχόδρομο (νυν διάδρομος 10L-28R) του αερολιμένα «Μακεδονία»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμαστικές πτήσεις στον τροχόδρομο (νυν διάδρομος 10L-28R) του αερολιμένα «Μακεδονία»

Δοκιμαστικές πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, με επικεφαλής τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Οι τελικές δοκιμές έγιναν με αεροσκάφος A-320 της Aegean Airlines, προκειμένου να πιστοποιηθεί ο τροχόδρομος 10L-28R, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως κύριος διάδρομος απογείωσης – προσγείωσης αεροσκαφών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει οι απαραίτητες δοκιμαστικές πτήσεις και εργασίες στον τροχόδρομο, έτσι ώστε να είναι έτοιμος.

Μετά την επιτυχία των δοκιμών, δόθηκε το πράσινο φώς για να ξεκινήσουν οι πτήσεις, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στην διασταύρωση των δύο διαδρόμων, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2018.

Την ίδια μέρα έγιναν προσγειώσεις και απογειώσεις από 15 πτήσεις αεροσκαφών στον τροχόδρομο, χωρίς καμία παρατήρηση και από τις 23 Νοεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ. οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο κλιμάκιο της ΥΠΑ συμμετείχαν ο αν. Γενικός Διευθυντής Αερομεταφορών κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, ο αν. Διευθυντής Αερολιμένων της ΥΠΑ κ. Γιώργος Κορμάς, καθώς και τα μέλη του πληρώματος τους αεροσκάφους, κυβερνήτες κ. Β. Αναδίωτης (Chiefpilot Α-320) και κ. Δ. Αντωνακάκης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο