ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟριακή άνοδος εσόδων για την easyJet στο εξάμηνο. +7,4% οι επιβάτες

Οριακή άνοδος εσόδων για την easyJet στο εξάμηνο. +7,4% οι επιβάτες

Οριακή άνοδο εσόδων (0,3%) παρουσίασε η easyJet στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης (έληγε στις 31 Μαρτίου). Παράλληλα, άνοδο 7,4% σημείωσε ο αριθμός επιβατών.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «η easyJet παρουσίασε μια ισχυρή απόδοση, σύμφωνη με τις προβλέψεις. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 1. 771 εκατ. λίρες και οι επιβάτες στα  31 εκατ».

   2016 2015      Μεταβολή
Συνολικά έσοδα (£ εκ.) 1,771 1,767 0.3 %
Κέρδη/(ζημίες) προ φόρων (£ εκ.) (24) 7
Κέρδη προ φόρων σε σταθερό νόμισμα (£ εκ.) 5 7(1)
Βασικά κέρδη/Ζημίες ανά μετοχή  (πέννες) (5.1) 1.3 (6.4) pence
Έσοδα σε σταθερό νόμισμα ανά θέση (£) 52.62 54.91 (4.2) %
Κόστος ανά θέση συμπεριλαμβανομένου κόστος καυσίμων (£) 52.46 54.83 4.3 %
Χωρητικότητα (θέσεις ανά εκ.) 34.5 32.2 7.4 %
Συντελεστής πληρότητας  (%) 89.7 89.7
Επιβάτες (ανά εκ.) 31.0 28.9 7.4 %

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η, Carolyn McCall, easyJet Chief Executive δήλωσε: «Η easyJet πέτυχε μια ισχυρή οικονομική απόδοση στο μισό του έτους, παρά τα γεγονότα που συνέβησαν.

Επισημαίνοντας  ότι η καταναλωτική ζήτηση ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο προς θερινούς προορισμούς είναι πολύ ισχυρή, προσφέροντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο εξάμηνο, καθώς και ιστορικά η καλύτερη απόδοση της  EasyJet στη χειμερινή περίοδο βοήθησε στην άνοδο του αριθμού επιβατών και σε υψηλότερα έσοδα την περίοδο αυτή.

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν χαμηλότερους ναύλους, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 6% από έτος σε έτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφού περάσαμε την εξοικονόμηση από το χαμηλότερο κόστος καυσίμου στους επιβάτες. Ο ενεργός έλεγχος κόστους βοήθησε την εταιρία να διατηρήσει τα περιθώρια της.

Η απόδοση αυτή είναι καθαρή απόδειξη της δύναμης της  easyJet’s και του μοναδικού συνδυασμού ενός ηγετικού δικτύου στην Ευρώπη με φιλικές υπηρεσίες, χαμηλούς ναύλους και ηγετική θέση στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Έχουμε πλήρως την πεποίθηση ότι στο σύνολο του έτους θα αυξήσουμε εκ νέου τους αριθμούς επιβατών, εσόδων και κερδών. Σαν αποτέλεσμα των αποτελεσμάτων του ισολογισμού της και της εμπιστοσύνης του ΔΣ στις προοπτικές της εταιρίας το ετήσιο μέρισμα θα αυξηθεί 25-50% ανάλογα με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο