ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟριακή ανάπτυξη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece στο 9μηνο: +1% επιβάτες και πτήσεις

Οριακή ανάπτυξη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece στο 9μηνο: +1% επιβάτες και πτήσεις

Οριακή άνοδο 1% παρουσίασε η επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece στο 9μηνο του έτους. Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου διακινήθηκαν 26,2 εκατομμύρια επιβάτες

Την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σημείωσαν τα αεροδρόμια της Μυκόνου (8,6%), του Ακτίου (8,3%) και της Μυτιλήνης (5,7%).

Αντίθετα, την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε το αεροδρόμιο της Καβάλας (21,5%), με την Κέρκυρα (2,8%) και τα Χανιά (1,8%) να ακολουθούν.

Αντίστοιχα, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, οι πτήσεις αυξήθηκαν 1%, ενώ το cargo μειώθηκε 6,4%.

Σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, «τα μεγέθη της Fraport Greece, όπως και του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» καταδεικνύουν την ωρίμανση της ανάπτυξης της αεροπορικής αγοράς στην Ελλάδα», σε συνδυασμό με εξωγενείς αρνητικούς παράγοντες, όπως την πτώχευση της Thomas Cook.

Οι επιδόσεις του Σεπτεμβρίου

Τον Σεπτέμβριο, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παρουσίασε πτώση 1,6%, με τον αριθμό των επιβατών να φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια.

Στην πλειοψηφία τους τα αεροδρόμια είχαν αρνητικό ποσοστό ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης, εξαιρουμένων των αεροδρομίων του Ακτίου (5,2%), της Μυκόνου (3,7%), της Σάμου (2,6%) και της Ζακύνθου (2,1%).

Για αναλυτικές πληροφορίες: FRAPORT Greece 9μηνο 2019

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο