ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟρκίστηκαν οι 32 νέοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. 25 διορίζονται στην Αθήνα (ΚΕΠΑΘΜ)

Ορκίστηκαν οι 32 νέοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. 25 διορίζονται στην Αθήνα (ΚΕΠΑΘΜ)

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της κεντρικής υπηρεσίας της ΥΠΑ, στο Ελληνικό, η τελετή ορκωμοσίας 32 νέων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Τα νέα μέλη της «οικογένειας» της πολιτικής αεροπορίας είναι όλοι πανεπιστημιακού επιπέδου και επιλέχτηκαν μέσω ΑΣΕΠ ανάμεσα σε περισσότερους από 2000 υποψήφιους για να υπηρετήσουν τη χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο από ένα νευραλγικό πόστο, όπως αυτό του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος συνεχάρη έναν-έναν τους επιτυχόντες και τους ευχήθηκε να έχουν καλή σταδιοδρομία, τονίζοντάς τους παράλληλα ότι είναι οι πρώτοι που προσλαμβάνονται στον κρίσιμο αυτόν τομέα της αεροναυτιλίας μετά το 2009.

Από τους 32 ελεγκτές, οι 25 διορίζονται στην Αθήνα (ΚΕΠΑΘΜ), 2 διορίζονται στη Μύκονο, 2 διορίζονται στη Σαντορίνη, 1 διορίζεται στην Κω, 1 διορίζεται στη Ρόδο και 1 διορίζεται στο Ηράκλειο.

Συνολικά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέρχονται σε 533 άτομα και με την προσθήκη των νέων θα φτάσουν τα 565 άτομα.

Η εργασία τους είναι πολύ σημαντική, καθώς η εξυπηρέτηση που προσφέρουν στον όλο και αυξανόμενο αριθμό αεροσκαφών που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, αλλά και αυτών που έχουν προορισμό τα ελληνικά αεροδρόμια συμβάλλει στην βελτίωση των εσόδων για την ελληνική οικονομία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο