ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟ Καναδάς ξεκινά έλεγχο στο σύστημα ασφάλειας και ελέγχου MCAS της Boeing

Ο Καναδάς ξεκινά έλεγχο στο σύστημα ασφάλειας και ελέγχου MCAS της Boeing

Η Transport Canada (ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας μεταφορών του Καναδά) προχωρά σε επανεξέταση της έγκρισης που δόθηκε στο σύστημα ελέγχου και ασφαλείας MCAS των αεροσκαφών της Boeing, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας.

Ο Marc Garneau δήλωσε ότι, «η Transport Canada ίσως να μην προβεί σε καμία ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι θα ήταν καλό να επανεξετάσει την έγκριση που έλαβαν τα 737 MAX 8», μετά την συντριβή του αεροπλάνου της Ethiopian Airlines όπου έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι.

Όπως μεταφέρει το Reuters, ο Καναδάς αποδέχτηκε την πιστοποίηση των 737 Max τον Μάρτιο του 2017 από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών των ΗΠΑ (FAA), υπό το πλαίσιο συμφωνίας όπου τέτοιες εγκρίσεις γίνονται κοινά αποδεκτές από ΗΠΑ και Καναδά και αντίστροφα.

«Μπορεί να μην αλλάξουμε τίποτα, αλλά αποφασίσαμε ότι είναι καλή ιδέα να ελέγξουμε την επικύρωση του πιστοποιητικού που δόθηκε για το Max 8», δήλωσε ο Garneau.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Transport Canada θα κάνει τη δική της πιστοποίηση όσον αφορά την αλλαγή λογισμικού που θα ετοιμάσει η Boeing μέσα στις επόμενες εβδομάδες «ακόμα κι αν αυτό έχει πιστοποιηθεί από την ίδια την FAA».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο