ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟ πρώην διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, Θάνος Πασχάλης νέος διευθύνων σύμβουλος της Ellinair

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, Θάνος Πασχάλης νέος διευθύνων σύμβουλος της Ellinair

O πρώην διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής Olympic Air Θάνος Πασχάλης αποτελεί το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Ellinair, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πασχάλης έχει πτυχίο αεροναυπηγικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, στον τομέα των αερομεταφορών.

Μετά από μια σύντομη περίοδο στην Ολυμπιακή Αεροπορία, εργάστηκε στο British Aerospace Commercial Aircraft, στο Hatfield του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου με την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, εργάστηκε στις εταιρείες South East European Airlines και Apollo Airlines, ενώ μετά επέστρεψε στην Αγγλία στην Monarch Aircraft Engineering.

Το 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ίδρυση της Aegean Airlines, όπου ανέλαβε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή.

Δέκα χρόνια αργότερα μετακινήθηκε στη νέα OLYMPIC AIR, αρχικά ως Chief Operating Officer (COO) και στη συνέχεια ως διευθύνων σύμβουλος (CEO).

Το 2013, ασχολήθηκε με την χρηματοδοτική μίσθωση αεροσκαφών, ως ιδρυτικός εταίρος στην Elix Aviation Capital.

Ο κ. Πασχάλης είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της  FEANI European Engineer , ενώ συμμετείχε σε πλήθος δραστηριότητες της IATA.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδης δήλωσε ότι η «η στρατηγική επέκτασης και μεγέθυνσης της Ellinair, δεν μπορεί, παρά να βασίζεται σε ανθρώπους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη του κ. Θάνου Πασχάλη, στο δυναμικό της εταιρίας μας, είναι μια πολύτιμη προσθήκη, που θα δώσει νέα ώθηση, στις προσπάθειές μας, προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζόμενων, του ελληνικού Τουρισμού και της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ellinair κ. Θάνος Πασχάλης, δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ellinair και προσωπικά τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Με τιμά η επιλογή που αποτελεί πρόκληση για εμένα, σε έναν όμιλο πρωτοπόρο, στον ελληνικό Τουρισμό και όχι μόνο».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο