ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠαραμένει αισιόδοξη η Ελ. Κουντουρά για άνοδο εσόδων και αφίξεων τουριστών

Παραμένει αισιόδοξη η Ελ. Κουντουρά για άνοδο εσόδων και αφίξεων τουριστών

Αισιόδοξη ότι θα σημειωθεί αύξηση εσόδων και αφίξεων, σε σχέση με το 2015, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα,παρουσιάστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως ήδη στο πρώτο επτάμηνο υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις με αύξηση 6-7% και, όπως εκτίμησε, με δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα “η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν”. Υπογράμμισε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση, εάν και ο τελικός απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο.

Τόνισε πως, πέρα των νέων τουριστικών αγορών που άνοιξαν με την πολιτική που ακολουθήθηκε, έχουν τεθεί οι βάσεις για επιμήκυνση της σεζόν από τον Απρίλιο και πως έχει υπάρχει απόδοση.

Πάντως, σημείωσε ότι, το 2016, λόγω γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και τρομοκρατίας υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στην προσέλκυση τουριστικού προϊόντος, τονίζοντας πως είναι στρεβλή η εντύπωση ότι τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι, λόγω της τρομοκρατίας, το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας, αλλά όπως είπε, φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.

TOURISTES101

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο