ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠαραμένει στα πιο αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης ο ΔΑΑ. Ωστόσο, σαφή τα σημάδια επιβράδυνσης στην Ευρώπη

Παραμένει στα πιο αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης ο ΔΑΑ. Ωστόσο, σαφή τα σημάδια επιβράδυνσης στην Ευρώπη

Παραμένει στα πιο αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης το «Ελ. Βενιζέλος», ωστόσο σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή του ACI Europe, Olivier Jankovec «oι καλοκαιρινοί μήνες δείχνουν ότι η δυναμική στην αύξηση της κυκλοφορίας παραμένει ισχυρή, αλλά με φθίνουσα τάση».

Ειδικότερα, το αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο ανήκει στην 2η κατηγορία του ACI Europe και στα αεροδρόμια με επιβατική κίνηση μεταξύ 10 – 25 εκατ. επιβατών ετησίως, κατέγραψε άνοδο επιβατών 12% το τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος), καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Στην εν λόγω κατηγορία, πρώτο είναι το αεροδρόμιο της Μόσχας (VKO) με 17,5%, δεύτερο το αεροδρόμιο του Κιέβου με 16,6% και τρίτο της Βουδαπέστης με 13,6%.

Συνολικά, το τρίτο τρίμηνο, το οποίο είναι και το πιο εμπορικό για τις αερομεταφορές, η άνοδος των επιβατών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανήλθε στο 5%, έναντι 6% του δεύτερου τριμήνου και 8,9% του πρώτου τριμήνου.

«Θέματα χωρητικότητας αερολιμένων, αυξανόμενες τιμές πετρελαίου και αναδιάρθρωση  αεροπορικών εταιρειών αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες για την επίτευξη μεγαλύτερης κερδοφορίας», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής του ACI Europe.

Φώτης Φωτεινός  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο