ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠερίπου το 1/3 των προσλήψεων έχει υλοποιήσει η Fraport Greece. Τέλη Ιανουαρίου τα 14 περιφερειακά

Περίπου το 1/3 των προσλήψεων έχει υλοποιήσει η Fraport Greece. Τέλη Ιανουαρίου τα 14 περιφερειακά

Περίπου το 1/3 των προσλήψεων έχει πραγματοποιήσει η Fraport Greece. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία πρόκειται να απασχολήσει 550 άτομα.

Ήδη, έχει συντελεστεί η πρόσληψη 90 ατόμων, όλων των ειδικοτήτων, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Παράλληλα, η Fraport Greece έχει προχωρήσει στην πρόσληψη αερολιμεναρχών, αλλά και 70 ατόμων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ προγραμματίζεται, από τον Δεκέμβριο, η έναρξη της εκπαίδευσής τους.

Σύμφωνα με το νεότερο χρονοδιάγραμμα, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου και της Fraport θα αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στα τέλη Ιανουαρίου.

Με την έναρξη της παραχώρησης, θα καταβληθεί το εφάπαξ τίμημα των 1,23 δις. Tο πρώτο «κύμα» των έργων εκσυγχρονισμού, ύψους 330 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του α’ τριμήνου του 2017.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρούνται είναι 3 στην ηπειρωτική Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) και 11 στη νησιωτική (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Τα αεροδρόμια αυτά υποδέχτηκαν συνολικά περισσότερους από 23 εκατ. επιβάτες το 2015 (ετήσια αύξηση 6%), με το 73% να αποτελεί διεθνείς ταξιδιώτες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο