ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠεριβαλλοντικό τέλος, από το 2020, σε όλες τις αεροπορικές που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια

Περιβαλλοντικό τέλος, από το 2020, σε όλες τις αεροπορικές που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια

Νέο περιβαλλοντικό τέλος θα επιβάλλει η Γαλλία, από το 2020, στις αεροπορικές εταιρείες που αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας, αναμένοντας να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία περίπου 180 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Κατά την διάρκεια ομιλίας της σε συνέδριο, η υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Elizabeth Borne, ανήγγειλε ότι το περιβαλλοντικό τέλος θα εφαρμοστεί σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από τη χώρα, ενώ τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μεταφορικών υποδομών.

Το τέλος θα ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης, τον προορισμό της και την κατηγορία (οικονομική ή business).

Το ύψος του τέλους

Οι πτήσεις εντός Γαλλίας ή εντός ΕΕ θα φορολογούνται με 1,50 ευρώ, οι οικονομικές πτήσεις εκτός ΕΕ θα φορολογούνται με 3 ευρώ, ενώ με 9 ευρώ θα φορολογούνται οι business πτήσεις εντός ΕΕ και 18 ευρώ οι business πτήσεις εκτός ΕΕ.

Το τέλος θα εφαρμοστεί σε όλες τις εταιρείες που απογειώνονται από γαλλικά αεροδρόμια, εκτός από τις πτήσεις για την Κορσική, τους γαλλικούς υπερπόντιους νομούς και περιοχές (Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Γουιάνα, Ρεϋνιόν, Μαγιότ), καθώς και τις πτήσεις μετεπιβίβασης.

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, το μέτρο θα συμπεριληφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Όπως αναφέρει το Euronews, η Air France εκτιμά ότι ο νέος φόρος θα πλήξει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της, αντιπροσωπεύοντας πρόσθετο κόστος άνω των 60 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο