ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ«Πράσινο φως» στη σύσταση κοινοπραξίας από American Airlines και Qantas Airways

«Πράσινο φως» στη σύσταση κοινοπραξίας από American Airlines και Qantas Airways

Δεκτή έκανε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ τη σύσταση κοινοπραξίας μεταξύ των American Airlines και Qantas Airways, μια προσπάθεια που είχε απορριφθεί το 2016.

Όπως σημειώνει το Reuters, πριν ένα μήνα, εκδόθηκε εντολή έγκρισης της συμφωνίας και χορήγησης απαλλαγής από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία που διέπει τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια.

Η σύσταση κοινοπραξίας από τις δύο αεροπορικές θα τους επιτρέψει να συντονίσουν τον προγραμματισμό πτήσεων, πωλήσεων και εκτέλεσης τακτικών δρομολογίων, με νέες επιλογές και βελτιώσεις στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, σχεδιάζουν την εκτέλεση έως και 3 νέων δρομολογίων εντός των 2 πρώτων ετών της συνεργασίας τους, καθώς και αύξηση της χωρητικότητας των προσφερόμενων αεροπορικών θέσεων σε υφιστάμενες διαδρομές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αεροπορικές έχουν αναφέρει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει μέχρι και 180.000 νέα δρομολόγια ετησίως μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι, το αίτημα για σύσταση joint venture μεταξύ των δύο αεροπορικών είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση Μπάρακ Ομπάμα, τον Νοέμβριο του 2016, εν μέσω ενστάσεων από τις Hawaiian Airlines και JetBlue Airways.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο