ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ«Προσγειώνονται» τα κέρδη των αεροπορικών το 2017. Οι προβλέψεις της ΙΑΤΑ

«Προσγειώνονται» τα κέρδη των αεροπορικών το 2017. Οι προβλέψεις της ΙΑΤΑ

Επιδεινώνεται η οικονομική προοπτική για τις αεροπορικές εταιρίες, με τα συλλογικά κέρδη της βιομηχανίας να εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους εφέτος, καθώς κορυφαίες εταιρίες υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους από το 2017 και μετά.

Η πλεονάζουσα χωρητικότητα, τα αυξανόμενα κόστη στα καύσιμα και η πολιτική αναταραχή έχουν «ενωθεί» σε μια δυσμενή μίξη, η οποία προβλέπεται πως θα δώσει τέλος σε ένα πενταετές σερί βελτίωσης κερδών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η IATA (International Air Transport Association), που αντιπροσωπεύει πάνω από 200 μεταφορείς.

Συνολικά, οι αερογραμμές αναμένεται να εμφανίσουν φέτος καθαρά κέρδη-ρεκόρ, ύψους 35,6 δισ. δολαρίων, ανέφερε η IATA.

Πρόκειται για αύξηση από τα 35,3 δισ. που κατέγραψαν πέρυσι, αν και το ποσό δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του σώματος, που ανέμενε συλλογικά κέρδη 39,4 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη ολόκληρης της βιομηχανίας θα υποχωρήσουν τον επόμενο χρόνο και θα διαμορφωθούν σε 29,8 δισ. δολάρια, εκτίμησε η IATA.

Καθώς περιορίζεται η κερδοφορία, τα περιθώρια καθαρού κέρδους αναμένεται να καταγράψουν πτώση της τάξης του 4,1%, κατά μέσο όρο το 2017, από 5,1% φέτος.

«Παρότι αναμένουμε οι συνθήκες να είναι πιο δύσκολες, βλέπουμε ομαλή προσγείωση σε έδαφος κερδοφορίας», δήλωσε, πάντως, ο γενικός επικεφαλής της IATA, Alexandre de Juniac, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο