ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠροσφορά για την υπό πτώχευση ινδική Jet Airways υπέβαλε η Etihad

Προσφορά για την υπό πτώχευση ινδική Jet Airways υπέβαλε η Etihad

Σε απόκτηση μεριδίου στην ινδική Jet Airways προσβλέπει η Etihad Airways, η οποία την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε προσφορά εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπό πτώχευση αεροπορική.

Να σημειωθεί ότι, η Jet Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, καθώς οι πιστωτές της αρνούνται να τη βοηθήσουν να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Για το λόγο αυτό, η Κρατική Τράπεζα της Ινδίας (SBI) κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την αεροπορική, η οποία αυτή τη στιγμή επιβαρύνεται με τραπεζικό χρέος περίπου 1,2 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Etihad κατέχει ήδη μειοψηφικό μερίδιο στη Jet Airways και ενδιαφέρεται για επανεπένδυση στην εταιρεία, ωστόσο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του αερομεταφορέα της Μέσης Ανατολής.

Να σημειωθεί ότι, η Etihad, η TPG Capital, η Indigo Partners και το Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων και Υποδομών της Ινδίας (NIIF) ήταν μεταξύ των τεσσάρων επενδυτών που κατέθεσαν αρχικές προσφορές για την αεροπορική.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο