ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑναβαθμίζεται το αεροδρόμιο Χίου. Υπεγράφη η μελέτη μετατόπισης τμήματος της παραλιακής οδού Χίου-Καρφά

Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο Χίου. Υπεγράφη η μελέτη μετατόπισης τμήματος της παραλιακής οδού Χίου-Καρφά

Υπεγράφη η σύμβαση για τη «Μελέτη μετατόπισης θιγομένου τμήματος παραλιακής οδού Χίου-Καρφά», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 98.368,64 ευρώ, το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου του νησιού.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η μελέτη χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο.

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του δήμου Χίου στις 18 Μάιου του 2018, η Περιφέρεια ανέλαβε την υποχρέωση για την εκπόνηση μελέτης μετατόπισης τμήματος της παραλιακής οδού.

Το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε και το οποίο γνωστοποιήθηκε και με δημόσια ανακοίνωση τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια. Συγκεκριμένα, προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης έως τις 15-20 Ιανουαρίου 2019 και αυτή υπογράφηκε την 9η Ιανουαρίου 2019.

Ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου ορίζεται σε 10 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα εκπονηθούν επιμέρους μελέτες και πιο συγκεκριμένα μελέτη τοπογραφίας, γεωτεχνική, περιβαλλοντική, υδραυλικών έργων, λιμενικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικών έργων και συγκοινωνιακών έργων.

Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη, Χριστιάνα Καλογήρου, χαρακτηρίζοντας το έργο ως έργο ζωτικής προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας, είπε: «Η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου είναι ένα έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νησιού και εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ευθύνη προχωράμε, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, ώστε να συνδράμουμε την προσπάθεια για την υλοποίησή του.

Αναμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο την τήρηση και των δικών του δεσμεύσεων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο