ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠρόγραμμα 30 εκατ. για τη στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook

Πρόγραμμα 30 εκατ. για τη στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υπογραφεί ένα πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των εργαζομένων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι για την επιχορήγηση του 100% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι το ύψος των 500 ευρώ για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το ζήτημα της εν λόγω εταιρείας.

Απαντώντας στη Βουλή, σε ερώτηση βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης μετά την πτώχευση της εταιρείας, ο υπουργός επισήμανε ότι «η χώρα μας ήταν η πρώτη που έλαβε μέτρα μετά την πτώχευση της Thomas Cook, από την πρώτη κιόλας μέρα, ώστε να βγει η ΚΥΑ και να ενεργοποιηθούν τα 80 ένσημα αντί για 100 και ο ένας μήνας παραπάνω επίδομα ανεργίας».

Σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν στα ευρωπαϊκά όργανα, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Στις 24 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καλύτερης προστασίας των καταναλωτών και των εργαζομένων από γεγονότα πτώχευσης, σαν αυτό της Thomas Cook, αλλά και υπέρ της χρήσης ευρωπαϊκών εργαλείων για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε τέτοια γεγονότα πτώχευσης.

Την ίδια μέρα συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας της Ανταγωνιστικότητας και της Ανάπτυξης και το υπουργείο, που έλαβε μέρος σε αυτήν τη συνεδρίαση, επαναβεβαίωσε την ανάγκη και τη σημασία της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού.

Αυτή είναι μία ανάγκη την οποία θα στηρίξουμε σε όλα τα επόμενα στάδια της συζήτησης σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του 2021-2027, ενώ κάναμε συνάντηση στις 7 Νοεμβρίου και με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο