ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠτήσεις Θεσσαλονίκη – Κάιρο, το καλοκαίρι του 2017, από την Egyptair. Σκέψεις για Μύκονο, Καβάλα

Πτήσεις Θεσσαλονίκη – Κάιρο, το καλοκαίρι του 2017, από την Egyptair. Σκέψεις για Μύκονο, Καβάλα

Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Κάιρο, με δρομολόγια που θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” τέσσερις φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου του 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της Egyptair για Ελλάδα και Κύπρο, Salah Tawfik, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στην πόλη.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν σχεδιασμένο να ξεκινήσει από φέτος τον Ιούνιο, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου της Egyptair αποφάσισε να αναβάλλει προσωρινά το πλάνο της, λόγω της οικονομικής αστάθειας στη χώρα μας, αλλά και την Αίγυπτο.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει από την πλευρά της εταιρείας ισχυρό ενδιαφέρον και για την αεροπορική σύνδεση του Καΐρου με το αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς βάσει μελέτης που έχει γίνει φαίνεται ότι οι Βορειοελλαδίτες έχουν έντονο ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο. Ανάλογες σκέψεις υπάρχουν και για τη Μύκονο.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 3,7 εκατ. ευρώ το χρόνο συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία η Egyptair, η οποία διαθέτει 60 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, συνδέοντας την Αθήνα με το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Σήμερα, η εταιρεία εκτελεί δύο πτήσεις την ημέρα μεταξύ Αθήνας και Καΐρου και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Αλεξάνδρειας.

Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2016, πραγματοποίησε συνολικά 42 ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Σαντορίνης και Καΐρου. Συνολικά, την περίοδο Ιουλίου 2015 – Ιουνίου 2016 μετέφερε στην Ελλάδα 97.200 επιβάτες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο