ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟι δράσεις της ΕΕ για την εναέρια ασφάλεια των πολιτών. Σχετικό βίντεο

Οι δράσεις της ΕΕ για την εναέρια ασφάλεια των πολιτών. Σχετικό βίντεο

Οι ουρανοί της Ευρώπης έχουν τη μεγαλύτερη κυκλοφορία παγκοσμίως, χαρακτηρίζονται δε από τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από τον αεροδιάδρομο έως την αίθουσα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φροντίζει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι επισφαλείς αεροπορικές εταιρείες να μην εκτελούν δρομολόγια στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο επιβάτες, όπως αναφέρει η ΕΕ.

Με αφορμή την συντριβή του αεροσκάφους της Helios, τον Αύγουστο του 2005, η ΕΕ προχώρησε στην κυκλοφορία ενός βίντεο, με βασικό σύνθημα «Πτήσεις χωρίς φόβο: Πως η ΕΕ μεριμνά για την εναέρια ασφάλειά μας», που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες που προωθεί, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των πτήσεων.

Η ευρωπαϊκή αεροπορική ασφάλεια σε αριθμούς

-1 δισεκατομμύριο: Ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στην ΕΕ το 2017.

-53: Ο αριθμός των σημείων που πρέπει να ελεγχθούν κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης αεροδιαδρόμων – από τις άδειες των πιλότων μέχρι την ύπαρξη του σωστού εξοπλισμού ασφάλειας στο πιλοτήριο και στην καμπίνα επιβατών.

-13.156: Ο αριθμός των επιθεωρήσεων αεροδιαδρόμων που διενεργήθηκαν από εταίρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας το 2017.

-1.380: Ο αριθμός των φορέων εκμετάλλευσης αεροσκαφών που επιθεωρήθηκαν το 2017.

-115: Ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που απαγορεύεται προς το παρόν να εκτελούν πτήσεις στην ΕΕ, συν 6 αεροπορικές εταιρείες που μπορούν να εκτελούν πτήσεις προς την ΕΕ μόνο με χρήση ειδικών, προεγκεκριμένων τύπων αεροσκαφών.

-Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός: Ένας από τους βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα των αερομεταφορών είναι ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη στο πλαίσιο του έργου «Ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός» (SES).

Τι συνεπάγεται αυτό για τις πτήσεις του μέλλοντος; Περισσότεροι από 3.000 εμπειρογνώμονες εργάζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη για να βρουν νέες τεχνολογίες εντοπισμού και ταχύτερους, ασφαλέστερους και περισσότερο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους πτήσης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο