ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣε εξέλιξη το 15ο συνέδριο της ΟΣΥΠΑ. Οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, του διοικητή της ΥΠΑ και του προέδρου της ΟΣΥΠΑ

Σε εξέλιξη το 15ο συνέδριο της ΟΣΥΠΑ. Οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, του διοικητή της ΥΠΑ και του προέδρου της ΟΣΥΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 15ο συνέδριο της ΟΣΥΠΑ, το οποίο διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Το metaforespress.gr παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, στο οποίο – μεταξύ άλλων – χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο νέος διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος.

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι το καλοκαίρι, οπότε σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια, η Ελλάδα κινδύνεψε με υποβιβασμό από την EASA, κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε έπειτα από συντονισμένες κινήσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ενισχυθεί το συνταξιοδοτικό ταμείο των εργαζομένων μέσω του Eurocontrol, «κάνοντας παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μην αδικηθεί κανένας εργαζόμενος».

Επίσης, προανήγγειλε την αλλαγή της διοίκησης της ΑΠΑ, αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της Αρχής.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος τόνισε ότι «το προσωπικό είναι η κινητήριος δύναμη της ΥΠΑ, ο πολλαπλασιαστής ισχύος, επομένως αποτελεί για τη νέα διοίκηση το πρώτο μέλημα».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί ο καλύτερος και σωστότερος προγραμματισμός της Υπηρεσίας για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος, λόγω συνταξιοδότησης, πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος ζήτησε, μεταξύ άλλων, νέες εγκαταστάσεις για την ΥΠΑ και προσωπικό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο