ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτα 100 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Fraport το πρώτο εξάμηνο. Οριακή μείωση στα έσοδα

Στα 100 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Fraport το πρώτο εξάμηνο. Οριακή μείωση στα έσοδα

Οριακή μείωση του κύκλου εργασιών και των καθαρών εσόδων παρουσίασε η Fraport το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς πολλά από τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 1,22 δις. ευρώ, έναντι 1,24 δις. το πρώτο εξάμηνο του 2015, ήτοι μείωση 1,4%.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Υπενθυμίζεται ότι, το 2015, τα αποτελέσματα της Fraport είχαν επηρεαστεί, σε επίπεδο εσόδων, από την πώληση του 51% της  FCS Frankfurt Cargo Services και την απόσχιση της Air-Transport IT Services.

Εάν εξαιρεθούν οι πωλήσεις αυτές, τότε τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2016 ήταν αυξημένα κατά 19,2 εκατ., ήτοι αύξηση 1,65. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 99,7 εκατ., έναντι 103 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ήτοι μείωση 3,2%.

Συνοπτικά, στην ανάπτυξη της εταιρείας συνέβαλαν, αξιοσημείωτα, οι θυγατρικές Lima Airport Partners, Twin Star και AMU Holdings Inc., αντίθετα αρνητικά η μείωση του όγκου των επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ειδικότερα, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης παρουσίασε οριακή πτώση σε επιβάτες και εμπορεύματα. Πτώση σημειώθηκε και στα αεροδρόμια της Λιουμπλιάνα, της Αττάλειας και της Αγ. Πετρούπολης. Αντίθετα, άνοδος σε Λίμα, Μπουργκάς, Βάρνα και Δελχί.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Fraport AG, Dr. Stefan Schulte σχολίασε ότι ο όμιλος πέτυχε στέρεα αποτελέσματα, παρά το δύσκολο περιβάλλον.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο