ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτα 85,4 εκατ. ευρώ οι ζημιές της Aegean Airlines το πρώτο τρίμηνο του έτους. Μείωση επιβατών 15%

Στα 85,4 εκατ. ευρώ οι ζημιές της Aegean Airlines το πρώτο τρίμηνο του έτους. Μείωση επιβατών 15%

Διεύρυνση ζημιών και μείωση εσόδων παρουσίασε η Aegean Airlines το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 147 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 15% και η επιβατική κίνηση σε 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 15%, με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Η μείωση στην κίνηση και συνεπακόλουθα στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ’ ολοκλήρου από το μήνα Μάρτιο, αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους, όπως επισημαίνει η αεροπορική.

Οι καθαρές ζημίες, μετά από φόρους, ανήλθαν σε 85,4 εκατ. από 35,2 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2020, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία,  επιβαρύνθηκε με αρνητικές αποτιμήσεις παραγώγων αντιστάθμισης κινδύνων, ύψους 38,7 εκατ., κυρίως από την προαγορά πετρελαίου που δεν θα χρησιμοποιηθεί, λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση. Τον Ιούνιο, μετά και τον μερικό περιορισμό της πανδημίας και την τμηματική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις σε Ελλάδα και διεθνώς, ξεκινήσαμε τη σταδιακή επαναφορά του πτητικού μας έργου όπου και διαφάνηκε μια σταδιακή ανάκαμψη στις πωλήσεις.

Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο