ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτην περικοπή έως και 5.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η σκανδιναβική αεροπορική SAS

Στην περικοπή έως και 5.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η σκανδιναβική αεροπορική SAS

Σε δραστικές περικοπές εργατικού δυναμικού εκτιμά ότι θα προχωρήσει η σκανδιναβική αεροπορική SAS, η οποία αγωνίζεται να επιβιώσει μετά το ξέσπασμα του κορωναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, η British Airways δήλωσε ότι θα θέσει προσωρινά εκτός εργασίας πάνω από 30.000 μέλη πληρώματος καμπίνας και εξυπηρέτησης εδάφους, ενώ και η Lufthansa ανακοίνωσε ότι τα 2/3 του προσωπικού της θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο εργασίας μετά την καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου αεροσκαφών της.

Στην περίπτωση της SAS, η αεροπορική δήλωσε ότι αναμένει περιορισμένη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου, ενώ επόμενο βήμα είναι η περικοπή έως και 5.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία είπε ότι θα απολύσει προσωρινά έως και 10.000 εργαζόμενους ή το 90% του συνολικού εργατικού δυναμικού, καθώς ο κορωναϊός προκάλεσε «ακινησία» τόσο στις διεθνείς, όσο και στις εσωτερικές αεροπορικές μεταφορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAS, Rickard Gustafson, εκτίμησε ότι η ζήτηση πιθανότατα θα είναι σημαντικά χαμηλότερη εφέτος και το 2021, ενώ η επιστροφή στην κανονικότητα θα μπορούσε να επιτευχθεί ίσως το 2022.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο