ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Polish Aviation Group (PGL), ιδιοκτήτρια της πολωνικής αεροπορικής LOT, εξαγόρασε την Condor

Η Polish Aviation Group (PGL), ιδιοκτήτρια της πολωνικής αεροπορικής LOT, εξαγόρασε την Condor

Ο αεροπορικός όμιλος PGL, ιδιοκτήτης της πολωνικής αεροπορικής LOT, υπέγραψε σύμβαση εξαγοράς με την Condor Airlines, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την μακροπρόθεσμη λειτουργία της γερμανικής αεροπορικής.

Υπενθυμίζεται ότι, η Condor ανήκε στην Thomas Cook, που πτώχευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας παράταση ζωής από τη Γερμανία υπό τη μορφή δανείου – γέφυρας, ύψους 380 εκατ. ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

-Ο όμιλος PGL θα μεριμνήσει για συνεχή σταθερότητα και ασφάλεια στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Condor.

-LOT και Condor θα δημιουργήσουν έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς αεροπορικούς ομίλους με τη Γερμανία και την Πολωνία ως βασικές αγορές, μεταφέροντας περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

-Η Condor θα αποτελέσει το επίκεντρο στρατηγικής στο κομμάτι της αναψυχής του PGL, με επίκεντρο ανάπτυξης τόσο στη Γερμανία όσο και στις παρακείμενες αγορές, δημιουργώντας μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αναψυχής.

-Η Condor θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την ηγεσία της υφιστάμενης ομάδας management και με το δικό της brand ως την πιο δημοφιλή αεροπορική εταιρεία αναψυχής της Γερμανίας.

-Το δάνειο – γέφυρα της Condor, που έλαβε από την KfW και εξασφαλίζεται από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κρατίδιο της Έσσης, θα αποπληρωθεί πλήρως.

Να σημειωθεί ότι, για την υλοποίηση της εξαγοράς οι Lazard και Pekao Investment Banking ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι και η White & Case ως νομικός σύμβουλος της PGL, ενώ η Rothschild & Co ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος και η Noerr ως νομικός σύμβουλος της Condor.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020, όταν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές Ανταγωνισμού.

Βεγιάζη Βάσω

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο