ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτην προσέλκυση 500.000 τουριστών από την Κίνα έως το 2021 προσβλέπει το υπουργείο Τουρισμού

Στην προσέλκυση 500.000 τουριστών από την Κίνα έως το 2021 προσβλέπει το υπουργείο Τουρισμού

Στην αγορά της Κίνας και το στόχο του υπουργείου Τουρισμού να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών από την Κίνα στην Ελλάδα στους 500.000 μέχρι το 2021, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης,σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμούτόνισε τη σημασία της συμφωνίας για τη δεύτερη σύνδεση από τη Σαγκάη στην Αθήνα με απευθείας πτήσεις- συμφωνία που έγινε πριν λίγες ημέρες, ενώ, παράλληλα έχει συμφωνηθεί η αύξηση της συχνότητας της πρώτης σύνδεσης από το Πεκίνο στην Αθήνα.

«Είχα πολύ καλές συναντήσεις στη Ρίγα με τον Κινέζο ομόλογό μου. Το επόμενο διάστημα θα υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο προσέγγισης της κινέζικης αγοράς, το οποίο έχουμε ετοιμάσει και θα φέρει περισσότερους τουρίστες. Ο στόχος μας είναι να έλθουν 500.000 Κινέζοι τουρίστες το 2021».

Σε σχέση με την Thomas Cook, επισήμανε ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς και σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε είναι να δουλέψουμε ενεργά, κυρίως με τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να μην χαθούν θέσεις ως συνέπεια της πτώχευσης της Thomas Cook. Είναι 1,6 εκατ. θέσεις, από τις οποίες 800.000 aller – retour. Δουλεύουμε ακατάπαυστα και στη Μεγάλη Βρετανία και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών για το πώς θα καλυφθούν τα slots αυτά για την επόμενη χρονιά».

Τέλος, για το θέμα με την Astra Airlines που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή που είδαμε ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν ταλαιπωρία για τους πολίτες, ήρθαμε σε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών, υπήρξε συζήτηση με τις υπόλοιπες εταιρείες που κάνουν δρομολόγια και έχει ήδη φτιαχτεί επιχειρησιακό πλάνο μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεργασία, κυρίως με την Aegean, ώστε κανένας πολίτης ο οποίος έχει εισιτήριο να μην έχει κάποιο πρόβλημα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο