ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτην τελική ευθεία η επιλογή για το νέο διοικητή της ΥΠΑ. Επιλέχθηκαν οι υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία η επιλογή για το νέο διοικητή της ΥΠΑ. Επιλέχθηκαν οι υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για το νέο διοικητή της ΥΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε τους προτιμητέους υποψήφιους.

Στη συνέχεια, την τελική απόφαση θα λάβει, τις προσεχείς ημέρες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σημειώνεται ότι για την κάλυψη των θέσεων του διοικητή και των υποδιοικητών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 40.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος υποψήφιος εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του διοικητή και για θέση υποδιοικητή.

Όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, θα ακολουθήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, όντας ο οικονομικός ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών.

Από την άλλη πλευρά, η ΥΠΑ αποτελεί τον «Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων», έχοντας υπό τον έλεγχό της τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν περιήλθαν στη διαχείριση της Fraport Greece.

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο