ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτις 12 Φεβρουαρίου η παρουσίαση των νέων αεροσκαφών της Aegean Airlines, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 12 Φεβρουαρίου η παρουσίαση των νέων αεροσκαφών της Aegean Airlines, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 12 Φεβρουαρίου μετατέθηκε η παρουσίαση των νέων αεροσκαφών της Aegean Airlines στην τεχνική βάση της εταιρείας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Άξιο αναφοράς είναι ο κ. Μητσοτάκης είχε παρευρεθεί και στην τελετή υπογραφής των νέων αεροσκαφών μεταξύ Aegean και Airbus που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2018.

Συνολικά, η αεροπορική πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo έως το 2024.

Το προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα δρομολόγια στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ως τον Ιούλιο του 2020, η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της (το 2020 η εταιρεία θα παραλάβει 11 αεροσκάφη και το 2021 7).

Tα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και περιορίζουν το αποτύπωμα θορύβου.

Παράλληλα, με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς, όπως αναφέρει η Aegean.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο