ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο εδώλιο εργαζόμενοι – συνδικαλιστές της Air France για τα «σκισμένα πουκάμισα»

Στο εδώλιο εργαζόμενοι – συνδικαλιστές της Air France για τα «σκισμένα πουκάμισα»

Στο εδώλιο οδηγούνται 15 νυν και πρώην υπάλληλοι της Air France, με την κατηγορία βιαιοπραγίας, στο πλαίσιο των τεταμένων περυσινών κινητοποιήσεων στον όμιλο και συγκεκριμένα, το περιστατικό που είχε κάνει το γύρο του κόσμου με το «ξεγύμνωμα» στελεχών σε κοινή θέα.

Βαρύτερες είναι οι κατηγορίες σε πέντε άτομα, που έχουν εν τω μεταξύ απολυθεί, που κατηγορούνται για επίθεση και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ακόμη και τριετούς φυλάκισης ή προστίμου μέχρι 45.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι δέκα, που ακόμη εργάζονται στην αεροπορική, βαρύνονται με κατηγορίες καταστροφής περιουσίας.

Η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε καταδίκη, με «συμβολικό» πρόστιμο ενός ευρώ.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο Οκτώβριο στα κεντρικά της εταιρείας, κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, όταν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι πιάστηκαν στα χέρια με δύο διευθυντικά στελέχη και φρουρούς.

Σε υπεράσπιση των κατηγορουμένων συγκεντρώθηκαν την Τρίτη, έξω από το δικαστήριο, δεκάδες μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική αεροπορική είχε εξαγγείλει, αρχικά, την περικοπή 2.900 θέσεων εργασίας (300 πιλότους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 1.700 προσωπικό εδάφους). Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, προβλέπονταν αναγκαστικές αποχωρήσεις εργαζομένων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο