ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο 10% διολίσθησε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα. Τρίτη η Sky Express

Στο 10% διολίσθησε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα. Τρίτη η Sky Express

Στο 10% διολίσθησε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στην παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η ιρλανδική εταιρεία.

Της Βάσως Βεγιάζη

Η Ryanair υπολογίζει το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα στο 10%. Πρώτη στην ελληνική αγορά των 31 εκατ. διαθέσιμων θέσεων της περιόδου Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018 είναι η Aegean Airlines, ενώ τρίτη κατατάσσεται, για πρώτη φορά, η Sky Express, έναντι της easyJet.

Η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της Ryanair έχει να κάνει με τη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει δυο αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις στη Γερμανία, κλείνοντας τη βάση των Χανίων και καταργώντας τα δρομολόγια Αθήνα – Χανιά, Αθήνα – Ρόδος και Θεσσαλονίκη – Χανιά. 

Πάντως, από την Αθήνα και παρά το γεγονός της μείωσης πτήσεων στο εσωτερικό δίκτυο, η Ryanair πρόκειται να διευρύνει το δίκτυο εξωτερικού, την εφετινή θερινή περίοδο, προσθέτοντας 13 προορισμούς, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε οικονομικό επίπεδο, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες καθαρά κέρδη 1,45 δις. ευρώ, αυξημένα κατά 10%, στο 12μηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, με την εταιρεία να προειδοποιεί για την άνοδο της τιμής των καυσίμων.

Αντίστοιχα, τα έσοδα αυξήθηκαν 8%, στα 7,15 δις. ευρώ και η επιβατική κίνηση κατά 9%, στα 130,3 εκατ. επιβάτες., ενώ ο μέσος ναύλος συρρικνώθηκε κατά 3%, στα 39,40 ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο