ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣχεδόν οι μισοί επιβάτες σε σχέση με πέρσι στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece τον Αύγουστο

Σχεδόν οι μισοί επιβάτες σε σχέση με πέρσι στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece σημείωσε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ωστόσο η μείωση της επιβατικής κίνησης παρέμεινε σε υψηλά νούμερα.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο η Fraport Greece διακίνησε 2,44 εκατ. επιβάτες έναντι 5,48 εκατ. πέρσι, σημειώνοντας μείωση 55,5%.

Αντίστοιχα, σε επίπεδο 8μηνου (Ιανουάριος – Αύγουστος), η εταιρεία διακίνησε 5,53 εκατ. επιβάτες έναντι 21,73 εκατ. πέρσι, σημειώνοντας μείωση 74,5%.

Στην Αθήνα, η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο ήταν μειωμένη κατά 60,4%, καθώς ανήλθε στα 1,2 εκατ. επιβάτες περίπου και στο 8μηνο ήταν μειωμένη κατά 65,3%, καθώς ανήλθε στα 6 εκατ. επιβάτες.

Όπως φανερώνουν τα ανωτέρω μεγέθη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε μεγαλύτερη ένταση το καλοκαίρι σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να παραταθούν ταξιδιωτικοί περιορισμοί και να ενισχυθεί η αβεβαιότητα στον τουριστικό / αεροπορικό κλάδο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο