ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤα ΚΑΕ ανέλαβαν την επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»

Τα ΚΑΕ ανέλαβαν την επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»

Την άμεση ανακατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του αερολιμένα  Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» συμφώνησαν υπουργείο Μεταφορών, ΥΠΑ και ΚΑΕ.

Τα έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ., και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

«Με την ολοκλήρωση του έργου, δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του αερολιμένα, αλλά  και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου», αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργασίες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των μελετών, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε  το σύγχρονο και ανανεωμένο «Ν. Καζαντζάκης» να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου παρουσιάζει πρόβλημα χωρητικότητας τη θερινή περίοδο, με αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία επιβατών και αεροπορικών εταιρειών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο