ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤην αποφυγή καραντίνας για τους επιβάτες μέσω διεθνών αποδεκτών μεθόδων και τεστ προτείνουν οι αεροπορικές

Την αποφυγή καραντίνας για τους επιβάτες μέσω διεθνών αποδεκτών μεθόδων και τεστ προτείνουν οι αεροπορικές

Τόσο οι αεροπορικές εταιρίες, όσο και τα αεροδρόμια έχουν ζητήσει από «Ομάδας Δράσης» του ΙCAO να προτείνει στις χώρες να κάνουν δεκτό ένα τεστ PCR που να έχει γίνει μέσα σε 48 ώρες από τους επιβάτες, από χώρες με υψηλά ποσοστά μολύνσεων, ως μία εναλλακτική λύση της 14ήμερης καραντίνας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ομάδα Δράσης (CART), υπό τον ICAO, προγραμματίζει να προχωρήσει σε μία μη δεσμευτική πρόταση προς τις χώρες για τη χρήση του παραπάνω αναφερόμενου τεστ, σε μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι τέτοιες προσπάθειες μπορεί να καθυστερήσουν, όπως υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις του κλάδου εξετάζουν επιλογές, όπως η χρήση διμερών συμφωνιών που θα επέτρεπαν στους ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών με παρόμοια ποσοστά μόλυνσης, χωρίς καραντίνα ή να απαιτούν δοκιμές σε άλλες περιπτώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πρώτη φορά, πρότεινε ένα κοινό σύστημα για τα κράτη μέλη της ΕΕ, με σκοπό το συντονισμό των συνοριακών ελέγχων.

Και ένα σχέδιο που προτείνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο θα συζητηθεί από τους ηγέτες της G20 στις αρχές Οκτωβρίου, θα επέτρεπε στους ταξιδιώτες από χώρες «χαμηλού κινδύνου» να αποφεύγουν την καραντίνα σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, όπως ανέφερε η London Telegraph την Τρίτη.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν μείωση κατά 55% στα ταξίδια το 2020, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών IATA, η οποία ανέφερε ότι το 85% των επιβατών που ερωτήθηκαν εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την καραντίνα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο