ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤην αποχώρησή της από την κοινοπραξία διάσωσης της Alitalia εξετάζει η Delta AirLines

Την αποχώρησή της από την κοινοπραξία διάσωσης της Alitalia εξετάζει η Delta AirLines

Η Delta AirLines εξετάζει την αποχώρησή της από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη διάσωση της πτωχευμένης Alitalia, καθώς δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε πιθανό «πόλεμο υποβολής προσφορών» με τη Lufthansa, σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Corriere della Sera», που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Delta αναμένεται να μην αυξήσει περαιτέρω την προσφορά της για επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Alitalia, γεγονός που θα ανακοινωθεί επισήμως σε επιστολή στα μέσα της εβδομάδας στους εταίρους της, τον σιδηροδρομικό κολοσσό Ferrovie dello Stato Italiane και τον όμιλο υποδομών Atlantia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Delta προτίθεται να προχωρήσει σε επένδυση έως 120 εκατ. ευρώ στην ιταλική αεροπορική, σε αντίθεση με την Lufthansa που δήλωσε ότι προτίθεται να επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιταλίας επέκτεινε έως τις 21 Νοεμβρίου την  προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, μετά την εκπνοή της 15ης Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία μεταξύ δυνητικών διασωστών της αεροπορικής.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο