ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤην ενεργοποίηση της ΑΠΑ και του νέου ρόλου της ΥΠΑ υποσχέθηκε στον επικεφαλής του ΕASA ο υπουργός Μεταφορών

Την ενεργοποίηση της ΑΠΑ και του νέου ρόλου της ΥΠΑ υποσχέθηκε στον επικεφαλής του ΕASA ο υπουργός Μεταφορών

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), Patrick Ky είχε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κατά κύριο λόγο, στον μέλλον της ανεξάρτητης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, «παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτικός της νόμος εκδόθηκε το 2016, λόγω των χειρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία».

Κοινή αντίληψη και των δυο πλευρών είναι πως, τόσο η λειτουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής, όσο και η μετατροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε φορέα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Σημειώνεται ότι η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, όντας ο οικονομικός ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών.

Από την άλλη πλευρά, η ΥΠΑ αποτελεί τον «Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων», έχοντας υπό τον έλεγχό της τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν περιήλθαν στη διαχείριση της Fraport Greece.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Καιρός είναι να εφαρμοσθεί και στην Ελλαδα η ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική. Δυστυχώς για μας, χωρίς έξωθεν πιέσεις, δεν προχωράει τίποτα στη χώρα μας. Τα ποικίλα συντεχνιακά μικροσυμφέροντα μας κρατάνε δέσμιους του παρελθόντος και στην αεροπορία.

    3 Οκτωβρίου, 2019
    • Δυστυχώς έτσι είναι… μόλις αρχίζουν τα “τραγούδια” στα “μικρόφωνα” όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης “χορεύουν” στο ρυθμό που τους παίζουν…

      13 Οκτωβρίου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο