ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤην προεδρία του Central European Rotation Group αναλαμβάνει η Ελλάδα και η ΥΠΑ

Την προεδρία του Central European Rotation Group αναλαμβάνει η Ελλάδα και η ΥΠΑ

Μετά τη διάκριση στο ICAO, όπου εξελέγη Ελληνίδα στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), η Ελλάδα αναλαμβάνει, με πρόεδρο τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group – CERG) για την τριετία 2017 – 2019

H CERG είναι μια από τις τέσσερις εναλλασσόμενες ομάδες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (European Civil Aviation Conference – ECAC).

Τα κράτη – μέλη της κάθε ομάδας αναλαμβάνουν, εκ περιτροπής, την προεδρία της και η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα θέτει υποψηφιότητα για την εκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας τη στήριξη των μελών της ομάδας της, των υπολοίπων κρατών – μελών της ECAC, αλλά και Οργανισμών με τους οποίους η ECAC  έχει έρθει σε συμφωνία.

H CERG αποτελείται από εννέα ακόμα κράτη – μέλη: τη Βουλγαρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

Πρόκειται για την πολυπληθέστερη ομάδα κρατών του ευρωπαϊκού χώρου με βαρύνοντα λόγο στο ευρωπαϊκό και διεθνές αεροπορικό γίγνεσθαι.

«Ως προεδρεύουσα χώρα για την ερχόμενη τριετία, με αρμόδιο φορέα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στενά συνεργαζόμενη με τους συναρμόδιους φορείς, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να  διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις του αεροπορικού χώρου, προασπίζοντας τα συμφέροντα του CERG και τις εθνικές μας θέσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο», αναφέρουν στελέχη της ΥΠΑ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο