ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο “άσχημο πρόσωπο” της κρίσης: Προς την έξοδο έως και 10.000 εργαζόμενοι στην Airbus

Το “άσχημο πρόσωπο” της κρίσης: Προς την έξοδο έως και 10.000 εργαζόμενοι στην Airbus

Στην περικοπή έως και 10.000 θέσεων εργασίας, με άμεση ισχύ, προσανατολίζεται η Airbus, καθώς “παλεύει” να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες της «μεγάλης εξόδου».

Σε ρεπορτάζ της, η “Daily Telegraph”, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, μετέδωσε ότι οι περικοπές θα είναι «επικείμενες και άγριες», προσθέτοντας ότι «η Boeing μείωσε το 10% του εργατικού δυναμικού της και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ακολουθήσει και εδώ».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Airbus ανέφερε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, η Airbus έχει εφαρμόσει μια σειρά οικονομικών, επιχειρησιακών και κοινωνικών μέτρων, προκειμένου να προσαρμοστεί στις σοβαρές επιπτώσεις της κρίσης του covid-19.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει το μέλλον της Airbus σε συνεργασία με τους κοινωνικούς της εταίρους».

Σημειώνεται ότι, το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 15% στα 10,63 δις ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη κατά 49% στα 281 εκατ. και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιές 481 εκατ. έναντι κερδών 40 εκατ.

Ωστόσο, ανησυχητικό ήταν το στοιχείο της αρνητικής ρευστότητας 8,03 δισ.  

Σε πρόσφατη επιστολή του, προς το προσωπικό της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Guillame Faury προειδοποίησε τους 135.000 υπαλλήλους της εταιρείας ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας, εκτιμώντας ότι «διακυβεύεται η επιβίωση της ίδιας της εταιρείας, εάν δεν ληφθεί άμεση δράση».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο