ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο αργότερο έως τον Μάιο του 2024 θα έχει κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης

Το αργότερο έως τον Μάιο του 2024 θα έχει κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για την πρόβλεψη κόμβου σύνδεσης στο Νέο Αεροδρόμιο με τον επαρχιακό δρόμο Αρκαλοχώρι – Καστέλλι Κρήτης, υπογράμμισε πως ουσιαστικά το έργο ξεκινάει τώρα.

«Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια της Κυβέρνησης, το έργο αυτό επί της ουσίας ξεκινάει τώρα. Και για πρώτη φορά είχαμε το εξής παράδοξο: Να έχει συμβασιοποιηθεί το έργο από το 2017, να έχει εγκριθεί το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – δηλαδή το δάνειο που χρηματοδοτεί τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου σε αυτό το έργο, που είναι ένα κλασικό έργο σύμβασης παραχώρησης – και η ΚΕΜΚΕ επί ενάμιση χρόνο να μην έχει έρθει σε συνεννόηση με τη DG COMP για να πάρει το πράσινο φως ώστε να αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες.

Επομένως, σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα, η υλοποίηση των έργων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός εξήντα μηνών από την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης, δηλαδή, το αργότερο μέχρι το Μάιο του 2024», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο