ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο κίνημα Flight Shaming εξαπλώνεται εκτός Ευρώπης και απειλεί τις αερομεταφορές, προειδοποιεί η IATA

Το κίνημα Flight Shaming εξαπλώνεται εκτός Ευρώπης και απειλεί τις αερομεταφορές, προειδοποιεί η IATA

Μπορεί το εφετινό καλοκαίρι οι αμερικανικές αεροπορικές να κατέγραψαν αξιοσημείωτη άνοδο ζήτησης, ωστόσο η επίδραση του κινήματος Flight Shaming, που πλήττει την Γηραιά ήπειρο, φαίνεται να εξαπλώνεται εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το κίνημα Flight Shaming έχει στόχο την καλλιέργεια ενοχής σε όποιον επιλέγει να ταξιδεύει συνεχώς αεροπορικώς, λόγω των ρύπων που εκπέμπονται από τα αεροπλάνα.

Μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) Alexandre de Juniac, δήλωσε πεπεισμένος ότι το εν λόγω κίνημα -το οποίο κατονόμασε ως την μεγαλύτερη απειλή για τον ευρωπαϊκό αεροπορικό κλάδο– «πιθανότατα να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου, ειδικότερα στη Βόρεια Αμερική».

«Εάν πιστεύετε ή σκέφτεστε ότι η περιβαλλοντική ανησυχία αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα που αγγίζει τους πάντες στον πλανήτη (…) τότε δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα αντιδράσουν», σχολίασε ο de Juniac.

Παρατήρησε επίσης ότι η έλλειψη βιώσιμης σιδηροδρομικής σύνδεσης στις ΗΠΑ αποτελεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εξάπλωση του κινήματος στη χώρα.

Ωστόσο, κάνοντας μια μελλοντική πρόβλεψη, ο επικεφαλής της IATA εκτίμησε ότι πέραν της Ευρώπης και των ΗΠΑ το κίνημα Flight Shaming θα βρει ανταπόκριση σε προηγμένες ασιατικές χώρες, όπως η Κορέα και η Ιαπωνία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο