ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και στελεχών της Ελληνικά Υδατοδρόμια

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και στελεχών της Ελληνικά Υδατοδρόμια

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και στελεχών της Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Από πλευράς της εταιρείας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Τάσος Γκόβας, ο κ. Χρήστος Χρήστου (Διευθυντής λειτουργίας της ΑΚΤΩΡ Facility Management), εταίρου της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και η κ. Ρεβέκκα Γκόβα (Υπεύθυνη Οργάνωσης & Ανθρώπινου δυναμικού).

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην Διϋπουργική σύσκεψη για τα υδατοδρόμια που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην οποία, μαζί με τον  κύριο Πλακιωτάκη, μετείχαν οι υπουργοί: Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης και Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι υπουργοί, όπως αναφέρθηκε, έθεσαν χρονοδιάγραμμα εντός διμήνου να παρουσιαστεί το νέο απλουστευμένο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ενημέρωσαν τον υπουργό για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία δημιουργίας εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές στην ελληνική επικράτεια, καθώς και για το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την λειτουργία των υδροπλάνων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο