ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο 2020 ευελπιστεί να περάσει σε κέρδη η Ellinair. Στα 130 εκατ. τα έσοδα του 2018, τα νέα δρομολόγια του 2019

Το 2020 ευελπιστεί να περάσει σε κέρδη η Ellinair. Στα 130 εκατ. τα έσοδα του 2018, τα νέα δρομολόγια του 2019

Σε αναπτυξιακή πορεία η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία κατάφερε από 145.000 επιβάτες και 1.618 πτήσεις το 2014, να διακινήσει 1 εκατ. επιβάτες και να διεξάγει 8.342 πτήσεις το 2018, μέσω της επέκτασης του δικτύου των δρομολογίων της, πέρα από την αγορά της Ρωσίας, στην οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση ο όμιλος Μουζενίδη.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ellinair σημείωσε πέρσι κύκλο εργασιών 130 εκατ. ευρώ, ευελπιστώντας στην επίτευξη κερδοφορίας από το 2020.

Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Aeroflot, προβλέπονται τα εξής:

-Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.

-SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Καλοκαιρινό πρόγραμμα

Με τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο της και νέα δρομολόγια στη νησιωτική Ελλάδα, η Ellinair αναμένει για το 2019 αυξήσεις σε όλα τα βασικά της μεγέθη.

Το 2018 εξελίχθηκε σε μια καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας.

Συγκεκριμένα, το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας, που πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση, τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

Την χειμερινή περίοδο, η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας.

Φέτος, η εταιρία θα έχει στο στόλο της:

-2 AIRBUS 319 144 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)

-2 AIRBUS 320 180 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)

-3 BOEING 733 148 θέσεων (Βραχυπρόθεσμο leasing)

Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το καλοκαίρι του 2019, προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα:

– Αθήνα- Μύκονος

– Αθήνα- Χανιά και

– Αθήνα- Κέρκυρα.

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Τέλος, η εταιρία προσφέρει νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes, στον έλεγχο χειραποσκευών.

Οι πτήσεις

Πιο αναλυτικά, οι νέες πτήσεις της Ellinair για το 2019, έχουν ως εξής:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ADEP city ADES city
Athens Chania
Heraklion
Kerkira
Mykonos
Rhodes
Thessaloniki
Thira
Heraklion Athens
Thessaloniki
Chania Athens
Thessaloniki
Kerkira Athens
Mykonos Athens
Thessaloniki
Rhodes Athens
Thessaloniki
Thessaloniki Athens
Chania
Heraklion
Mykonos
Rhodes
Thira
Thira Athens
Thessaloniki

ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ADEP city ADES city
Athens Krasnodar
Moscow
Heraklion Belgrade
Bucharest
Cluj Napoca
Katowice
Kiev
Lviv
Moscow
Tbilisi
Kerkira Kiev
Moscow
Patras Moscow
 

Thessaloniki

 

Almaty

Astana
Dnipropetrovsk
Katowice
Kazan
Kharkov
Kiev
Krasnodar
Lviv
Mineralnye Vody
Moscow
Nizhny Novgorod
Odessa
Rostov-on-Don
Samara
St Petersburg
Stuttgart
Tallinn
Tbilisi
Volgograd
Voronezh
Warsaw
Yekaterinburg

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο