ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΥΠΑ: Το αεροσκάφος της Υπηρεσίας δεν έχει υποστεί φθορές στην κονσόλα οργάνων

ΥΠΑ: Το αεροσκάφος της Υπηρεσίας δεν έχει υποστεί φθορές στην κονσόλα οργάνων

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι, στις 11.12.2018, διεξήχθη από κλιμάκιο Μηχανικών Αεροσκαφών της Υπηρεσίας, άλλα και την επιθεώρηση της Διεύθυνσης Πτητικών Προτύπων, η οποία πιστοποιεί την πλοϊμότητα του αεροσκάφους SX-ECI, έλεγχος στο αεροσκάφος της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, η ΥΠΑ διαψεύδει ότι το αεροσκάφος έχει υποστεί φθορές στην κονσόλα οργάνων και ότι παρουσιάζει διάβρωση στο ριναίο σκέλος προσγείωσης.

Αναφορικά με την κονσόλα οργάνων του αεροσκάφους, αυτά που παρατηρήθηκαν από τον μακροσκοπικό έλεγχο είναι ίχνη προερχόμενα από την συνήθη χρήση των διακοπτών και ροοστατών της κονσόλας.

Ειδικότερα, σε κάποιους από τους διακόπτες, οι οποίοι είναι ελατηριακού τύπου (όπου για την ενεργοποίησή τους θα πρέπει αρχικά να τραβηχτούν προ τα έξω) υπάρχουν ίχνη από την χρήση τους στις επιφάνειες της κονσόλας στα σημεία αυτά.

Αναφορικά με το ριναίο σκέλος κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο  δεν βρέθηκε ίχνος διάβρωσης.

Το γεγονός αυτό συνεπικουρείται και από το ότι το σκέλος επανατοποθετήθηκε στο αεροσκάφος στις 8/8/2018 μετά από επισκευή που έγινε σε Επισκευαστικό Οργανισμό πιστοποιημένο κατά Part 145 (CH.145.0202 Citation Service Center) στην Ελβετία με ημερομηνία έκδοσης πιστοποιητικού επισκευής την 20/7/2018.

Μετά από την επιθεώρηση που διενεργήθηκε στις 11/12/2018, το αεροσκάφος βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο και συγκεκριμένα σε υπόστεγο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς τελεί υπό καθεστώς μακροχρόνιας συντήρησης.

Ήδη διενεργείται ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες εκείνων που διατυπώνουν αιτιάσεις, σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και την λειτουργία της Υπηρεσίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο