ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΥποσχέσεις από το υπ. Μεταφορών περί επαναλειτουργίας της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής

Υποσχέσεις από το υπ. Μεταφορών περί επαναλειτουργίας της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής

Υποσχέσεις περί επαναλειτουργίας της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο «Ελ. Βενιζέλος» άφησε ο εκπρόσωπος του υπουργού Υποδομών, Δημήτρης Τσουκαλάς, στο 11ο Συνέδριο Αερομεταφορές: Παρόν και Μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, το υπουργείο προωθεί την επαναλειτουργία της τεχνικής βάσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις εγχώριες ανάγκες για την εκπαίδευση πιλότων, ιδίως με τη λειτουργία εξομοιωτών, με στόχο την εξυπηρέτηση πιλότων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντί να προωθούνται στους 49 εξομοιωτές της Τουρκίας.

Γενικότερα, υπέρ της επαναλειτουργίας της τεχνικής βάσης της ΟΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» τάσσονται αρκετοί εργαζόμενοι της πρώην κρατικής εταιρείας, που βρίσκονται τώρα στην ΥΠΑ, μέσω μετατάξεων. Οι τεχνικοί αυτοί συντηρούν τα αεροσκάφη της ΥΠΑ, τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, κτλ.

Ωστόσο, το εν λόγω εγχείρημα απαιτεί σημαντικά κονδύλια, καθώς πέρα από τον απαραίτητο εξοπλισμό, πρέπει να καλύπτει και το ενοίκιο του χώρου για λογαριασμό του «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικά χρόνια, την τεχνική βάση την χρησιμοποιούσε η κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία και μετά, οι ιδιωτικές Olympic Air και Olympic Engineering.

Ωστόσο, μετά την παύση λειτουργίας της Olympic Engineering και την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, η τεχνική βάση πέρασε στο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο έχει διεξάγει άγονους διαγωνισμούς για την αξιοποίησή της.

Φώτης Φωτεινός  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • “Οι τεχνικοί αυτοί συντηρούν τα αεροσκάφη της ΥΠΑ, τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, κτλ.”
    Αυτό δεν ισχύει και η ΥΠΑ και τα ΕΚΑΒ κλπ έχουν δώσει την συντήρηση σε εξωτερικό ιδιώτη (όποιος κατάλαβε κατάλαβε) και τους ανθρώπους της πρώην ΟΑ στην ΥΠΑ τους έχουν κάνει κλητήρες άνευ αντικειμένου και δεν αξιοποιεί την εμπειρία που έχουν.

    12 Μαΐου, 2017

Αφήστε ένα σχόλιο