ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΥπό καθεστώς πτώχευσης η σλοβενική αεροπορική εταιρεία Adria Airways

Υπό καθεστώς πτώχευσης η σλοβενική αεροπορική εταιρεία Adria Airways

Νέο «κανόνι» στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά, καθώς η σλοβενική αεροπορική Adria Airways βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει την ανάγκασαν να καθηλώσει τα αεροσκάφη της.

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική, που ανήκει στη γερμανική επενδυτική εταιρεία 4K Invest, αναφέρει ότι «οι διαδικασίες πτώχευσης κινήθηκαν από την διοίκηση, λόγω αφερεγγυότητας της εταιρείας».

Από την περασμένη Τετάρτη, η Adria έχει ακυρώσει περισσότερες από 400 πτήσεις, επηρεάζοντας πάνω από 15.000 επιβάτες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας Ζντράκο Ποτσιβάλσε ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να ιδρύσει μια νέα αεροπορική εταιρεία για τη βελτίωση των διεθνών συνδέσεων της χώρας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η «κατάρρευση» της Adria είναι επιζήμια για την οικονομία και τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

Ποια είναι η Adria Airways

  • Το 2016 το σλοβενικό δημόσιο πούλησε Adria Airways στην 4K Invest.
  • Έκτοτε, η εταιρεία έχει πουλήσει όλα τα αεροσκάφη της και πετά σε αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς με μισθωμένα αεροσκάφη.
  • Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η Adria έχει χρέη ύψους περίπου 90 εκατ. ευρώ.
  • Σε δηλώσεις τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι Ευρωπαϊκοί κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων εμπόδισαν την κυβέρνηση να βοηθήσει οικονομικά την Adria, ενώ άφησαν αιχμές κατά της παρούσας ιδιοκτησίας χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη».

Βάσω Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο