ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΦ. Κουβέλης: Την επόμενη θερινή περίοδο τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Ιόνιο

Φ. Κουβέλης: Την επόμενη θερινή περίοδο τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Ιόνιο

Πεπεισμένος ότι τη θερινή σεζόν του 2019 θα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Ιόνιο, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι «στις 12 Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος που αφορά στα υδατοδρόμια», αλλά «τα υδατοδρόμια και τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα υδροπλάνα και στην περιοχή εδώ, είναι υπόθεση που εξαρτάται από τον ίδιο τον Οργανισμό προκειμένου να κάνει την κατάλληλη προπαρασκευή. Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια, η θερινή σεζόν του ‘19, θα βρει υδροπλάνα στο Ιόνιο».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, επεσήμανε ότι «ο υπουργός επιβεβαίωσε τη θέληση και τις ενέργειας που έχει κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο.

Πρόκειται για ένα θέμα που και για το υπουργείο είναι πρωτεύουσας σημασίας και σε αυτή την κατεύθυνση πορεύεται.

Η σύνδεση των Ιονίων Νήσων μεταξύ τους, αλλά και με τη χερσαία Ελλάδα είναι αναγκαία και η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξή της».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο