ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΆνοδος 17% στους επιβάτες εξωτερικού, πτώση 6% στους εσωτερικού για την Aegean το α’ τρίμηνο

Άνοδος 17% στους επιβάτες εξωτερικού, πτώση 6% στους εσωτερικού για την Aegean το α’ τρίμηνο

Άνοδο 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air, το α’ τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες.

“Η αύξηση προήλθε εξολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού, με την ενίσχυση και ωρίμανση των προορισμών και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού να αποδίδουν καρπούς, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκατ. επιβάτες”, αναφέρει η Aegean.

Παράλληλα, στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1 εκατ. επιβάτες, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες, όπως σχολιάζει η αεροπορική.

Στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 76%, ιστορικά υψηλά επίπεδα για χειμερινή περίοδο.

Επιβατική Κίνηση

Επιβατική κίνηση AEGEAN & Olympic Air
(σε χιλιάδες) Α’ Τρίμηνο 2016 Α’ Τρίμηνο 2017 %
Εσωτερικού 1,055 992 -6%
Εξωτερικού 956 1,114 17%
Σύνολο 2,011 2,106 5%
Συντελεστής πληρότητας προγραμματισμένων πτήσεων 69.3% 76.8% 7.5
RPKs (χιλιομετρικοί επιβάτες) 1,788 2,079 16%

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN δήλωσε σχετικά «Πετύχαμε σημαντικά υψηλότερες πληρότητες τον χειμώνα με προσφορές σε ναύλους που δίνουν την ευκαιρία για οικονομικότερα ταξίδια σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο με πολλές επιλογές.

Η ποιότητα του προϊόντος συνεχίζει να αναγνωρίζεται θετικά από τους επιβάτες σε περισσότερες αγορές εξωτερικού.

Η εσωτερική ζήτηση, αλλά και η εποχικότητα του τουρισμού, εξακολουθεί και παραμένει αδύναμη το χειμώνα, οπότε και κατά ανάγκην ένα αρκετά σημαντικό μέρος του στόλου μας υποαπασχολείται, επηρεάζοντας αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα.

Η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων, είναι πολύ ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».

Σημειώνεται ότι AEGEAN και Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατ. επιβάτες το 2016. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού και 33 εσωτερικού σε 40 χώρες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο