ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΓια πρώτη φορά στην ιστορία της British Airways, οι πιλότοι προχωρούν σε απεργία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της British Airways, οι πιλότοι προχωρούν σε απεργία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της British Airways, οι πιλότοι της προχωρούν, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, καθηλώνοντας τις περισσότερες πτήσεις της αεροπορικής.

Η κινητοποίηση οφείλεται σε διένεξη με την διεύθυνση της British Airways αναφορικά με τους μισθούς, καθώς προτάθηκε αύξηση 11,5% σε ορίζοντα 3ετίας, προσφορά που ωστόσο απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των πιλότων.

Σύμφωνα με την ένωση πιλότων βρετανικών αεροπορικών εταιρειών (BALPA), η εταιρεία οφείλει να μοιραστεί περισσότερα κέρδη με τους πιλότους της, με την αεροπορική να ανταπαντά ότι οι μισθοί είναι απολύτως «δίκαιοι», χαρακτηρίζοντας την απεργία αδικαιολόγητη.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της BALPA, Brian Strutton, «αυτή η απεργία θα κοστίσει πολύ περισσότερο στην εταιρεία σε σχέση με τις επενδύσεις που απαιτούνται για την διευθέτηση αυτής της διαμάχης».

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, η αεροπορική απέρριψε μια νέα προσφορά από την BALPA ως «φουσκωμένη πρόταση» «της τελευταίας στιγμής» που δεν έγινε με καλή πίστη.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε και τις δύο πλευρές να τερματίσουν τη διαμάχη.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο