ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΧ. Θεοχάρης: Πιθανό άνοιγμα για τη Σουηδία από 22 Ιουλίου. Από τις αρχές Αυγούστου επανεκκίνηση στην κρουαζιέρα

Χ. Θεοχάρης: Πιθανό άνοιγμα για τη Σουηδία από 22 Ιουλίου. Από τις αρχές Αυγούστου επανεκκίνηση στην κρουαζιέρα

«Ως τώρα τα έχουμε πάει πολύ καλά στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη μπορεί να έχει κερδηθεί, όχι όμως και ο πόλεμος που μαίνεται», επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε ημερίδα της εφημερίδας «Γνώμη» Πατρών.

Το ζητούμενο κατά τον κ. Θεοχάρη συνίσταται στο ότι «πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη φιλοξενία και στην ασφάλεια. Δυστυχώς, καμία χώρα δεν έχει φτιάξει μοντέλο που να θεωρούμε πως λειτουργεί άψογα».

Σε ό,τι αφορά στα επόμενα στάδια τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «από τις 22 Ιουλίου πιθανότατα θα ανοίξουμε για τη Σουηδία, ενώ εξετάζεται το άνοιγμα και για τις υπόλοιπες χώρες με τη χρήση του τεστ των 72 ωρών. Από τις αρχές Αυγούστου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε και την κρουαζιέρα».

Σε σχέση με τις προωθητικές ενέργειες που έχει αναλάβει εντατικά το υπουργείο Τουρισμού, ιδιαίτερα για την τρέχουσα περίοδο, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «τα επόμενα βήματα του Υπουργείου μας αφορούν στην προβολή της Ελλάδας με διαφήμιση και συνδιαφήμιση.

Καινοτομήσαμε αρχικά με την πρωτοποριακή καμπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο “Greece From Home”, προχωρούμε με το “Endless Greek Summer” και με το “Destination Greece Health First” αλλά και με συνδιαφήμιση με διαφημιστικές εταιρείες, tour operators κ.λπ.

Ο στόχος μας είναι γι’ αυτές τις διαφημιστικές ενέργειες να μην διακοπούν μετά την περίοδο υψηλής ζήτησης, αλλά να συνεχιστούν ακόμη και το χειμώνα. Η στρατηγική επιδίωξή μας, άλλωστε, είναι να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο -εφόσον μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Επιτυχία θα είναι το να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο ενός τουρισμού 12 μηνών».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο