ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕτήσιες απώλειες 1,4 δισ. δολ. και κλείσιμο συνόρων τροχοπέδη για την ανάκαμψη της Qantas Airways

Ετήσιες απώλειες 1,4 δισ. δολ. και κλείσιμο συνόρων τροχοπέδη για την ανάκαμψη της Qantas Airways

Το κλείσιμο των συνόρων της χώρας εμπόδιζε σοβαρά την ανάκαμψη της αεροπορικής αγοράς της Αυστραλίας, σύμφωνα με την Qantas Airways, η οποία, σε συνδυασμό με την έλλειψη διεθνών πτήσεων, οδηγήθηκε σε σημαντικές ετήσιες απώλειες.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία σημείωσε καθαρές ετήσιες απώλειες 1,41 δισ. δολ. κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, τις μεγαλύτερες που κατέγραψε ποτέ εξαιτίας και των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής, Alan Joyce, «οι συνθήκες συναλλαγών ήταν οι χειρότερες στην 100ετή ιστορία της αεροπορικής εταιρείας», ενώ τόνισε ότι «απαιτείται ένα εθνικό πλαίσιο για το πότε οι χώρες θα μπορούν να ανοίξουν σύνορα για την ενίσχυση των εσωτερικών πτήσεων».

Σχολιάζοντας το lockdown που επιβλήθηκε στη Βικτώρια, ο Joyce το χαρακτήρισε ως «λογική απόφαση», ωστόσο τάχθηκε κατά των ταξιδιωτικών αποκλεισμών για ταξίδια ανάμεσα σε δυτική και νότια Αυστραλία, όπου δεν καταγράφεται υψηλός ρυθμός μετάδοσης του Covid-19.

Να σημειωθεί ότι, η αεροπορική εκτελεί μόνο το 20% του πτητικού της προγράμματος στους προορισμού εσωτερικού τον Αύγουστο, παρόλα αυτό ο Joyce είπε ότι θα μπορούσε να αυξηθεί πάνω από 75% εάν τα σύνορα της χώρας ανοίξουν ξανά.

Τέλος, ο Joyce θεώρησε ότι είναι απίθανο η Qantas να συνεχίσει τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις έως ότου διανεμηθεί ευρέως ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο ενδέχεται να γίνει έως τα τέλη του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Ιούνιο, η αεροπορική εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από 1,4 δισ. δολ. από θεσμικούς και μη μετόχους στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την πανδημία, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή τουλάχιστον του 20% του προσωπικού της, κάτι που αντιστοιχεί σε 6.000 θέσεις εργασίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο