ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΧειρότερο του αναμενόμενου το outlook του αεροπορικού κλάδου, σύμφωνα με στέλεχος της Airbus

Χειρότερο του αναμενόμενου το outlook του αεροπορικού κλάδου, σύμφωνα με στέλεχος της Airbus

Οι προοπτικές για τον κλάδο των αερομεταφορών έχουν επιδεινωθεί, εξαιτίας της νέας έξαρσης των κρουσμάτων από κορωνοϊό και των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε ο chief operating της Airbus Michael Schoellhorn.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική «Handelsblatt», ο Schoellhorn δήλωσε ότι η κατάσταση στις αρχές του φθινοπώρου ήταν χειρότερη έναντι προβλέψεων που η Airbus είχε κάνει το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι οι προγραμματισμένες περικοπές συνολικά 15.000 θέσεων εργασίας θα είναι το minimum που πρέπει να κάνει.

Σύμφωνα με το Reuters, δεδομένου ότι ορισμένα εργοστάσια της Airbus είχαν ήδη μείνει ανεκμετάλλευτα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι εργαζόμενοι φοβούνται τώρα ότι η διοίκηση θα μπορούσε να αποφασίσει να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό κλείσιμό τους.

Βέβαια, ο Schoellhorn απέκλεισε μια τέτοια κίνηση τουλάχιστον όσον αφορά τις δραστηριότητες της Airbus στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει το κόστος χωρίς να καταφύγει σε υποχρεωτικές απολύσεις, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό, ο Faury είχε προειδοποιήσει ότι η Airbus ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσει σε υποχρεωτικές απολύσεις αφού η αεροπορική κίνηση δεν κατάφερε να ανακάμψουν από την πανδημία όσο γρήγορα αναμενόταν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο