ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑπολύσεις και κλείσιμο θυγατρικής περιλαμβάνει το πλάνο αναδιάρθρωσης της Cathay Pacific Airways

Απολύσεις και κλείσιμο θυγατρικής περιλαμβάνει το πλάνο αναδιάρθρωσης της Cathay Pacific Airways

Η Cathay Pacific Airways ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 5.900 απολύσεις και στο κλείσιμο της περιφερειακής θυγατρικής της Cathay Dragon, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, η αεροπορική θα ζητήσει αλλαγές στους όρους των εργασιακών συμβάσεων με το πλήρωμα καμπίνας και τους πιλότους ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης που θα κόστιζε 283,9 εκατ. δολ., σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

Συνολικά, θα «κόψει» 8.500 θέσεις εργασίας ή το 24% του κανονικού αριθμού των εργαζομένων της, ωστόσο αυτό περιλαμβάνει «2.600 θέσεις που δεν έχουν συμπληρωθεί επί του παρόντος λόγω των πρωτοβουλιών μείωσης κόστους» δήλωσε η Cathay.

«Η παγκόσμια πανδημία συνεχίζει να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην αεροπορία και η σκληρή αλήθεια είναι ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε ριζικά τον όμιλο για να επιβιώσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cathay, Augustus Tang.

Η Cathay, η οποία έχει καθηλώσει περίπου το 40% του στόλου της εκτός Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι σχεδιάζει το 2021 να πετά με λιγότερο από το 50% της πτητικής της ικανότητας πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Επίσης να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Ιούνιο, έλαβε πακέτο διάσωσης από την κυβέρνηση του Χόνγκ Κόνγκ, ύψους 5 δισ. δολ.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο