ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ British Airways προειδοποιεί για περικοπές στο πτητικό της πρόγραμμα, με τις απώλειες γ’ τριμήνου να αγγίζουν τα 1,3 δισ. δολ.

Η British Airways προειδοποιεί για περικοπές στο πτητικό της πρόγραμμα, με τις απώλειες γ’ τριμήνου να αγγίζουν τα 1,3 δισ. δολ.

Η IAG, μητρική της βρετανικής British Airways, προειδοποίησε για βαθύτερη πτώση στην ταξιδιωτική κίνηση λόγω του κορωνοϊού, γεγονός που θα την αναγκάσει να περικόψει περαιτέρω το χειμερινό της πτητικό πρόγραμμα.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σημειωτέον, χτες, ο όμιλος ανέφερε ότι κατέγραψε απώλειες στο γ’ τρίμηνο του έτους ύψους 1,3 δισ. δολ.

Οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες έναντι παλαιότερων προβλέψεων αναλυτών που έκαναν λόγο για 920 εκατ. ευρώ, καθώς η επιβατική κίνηση καταποντίστηκε με τον όμιλο να προσπαθεί να γεμίσει έστω και τα μισά αεροσκάφη του.

Η IAG, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία της επίσης τις Iberia και Vueling στην Ισπανία και την Aer Lingus στην Ιρλανδία, δήλωσε ότι για το δ’ τρίμηνο -το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο των Χριστουγέννων- δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις περισσότερο από το 30% της χωρητικότητάς της, εν συγκρίσει με το ίδιο διάστημα πέρυσι, χαμηλότερη από την προηγούμενη καθοδήγησή της (40%).

Επιπλέον, ο όμιλος προειδοποίησε ότι δεν αναμένεται πλέον να φτάσει σε νεκρό σημείο όσον αφορά τις καθαρές ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες στο δ΄ τρίμηνο, ωστόσο τόνισε ότι η ρευστότητα παραμένει ισχυρή.

Πάντως, η IAG επαναλαμβάνει ότι επιχειρεί σε περιβάλλον «υψηλής αβεβαιότητας», ζητώντας τεστ COVID στα αεροδρόμια αντί για την επιβολή καραντίνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, λεπτομερέστερα οικονομικά αποτελέσματα θα παρασχεθούν από την IAG στις 30 Οκτωβρίου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο