ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΥποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του Covid στους επιβάτες διεθνών πτήσεων της Qantas

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του Covid στους επιβάτες διεθνών πτήσεων της Qantas

Υποχρεωτικό θα καταστήσει τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, για όλους τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων της, η Qantas.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας, Alan Joyce,  η αξίωση αυτή θα γίνει «αναγκαιότητα» στον κλάδο όταν γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Εξετάζουμε την αλλαγή των όρων χρήσης για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, ώστε να τους λέμε ότι θα ζητάμε από τον κόσμο να εμβολιάζεται προτού μπορέσει να ανέβει στο αεροπλάνο», δήλωσε ο Joyce στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine.

Η Qantas μελετά επίσης την εφαρμογή του μέτρου αυτού και στις εσωτερικές πτήσεις, διευκρίνισε ο ίδιος.

«Ωστόσο για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων που φτάνουν στην Αυστραλία και γι’αυτούς που φεύγουν από τη χώρα, πιστεύουμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα», συνέχισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas προέβλεψε εξάλλου ότι το μέτρο αυτό θα γενικευτεί στον κόσμο των αερομεταφορών, καθώς οι κυβερνήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται αυτήν την περίοδο το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, της σύστασης ηλεκτρονικών δελτίων εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι, η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον περασμένο Μάρτιο προς αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, η Qantas, που επλήγη όπως και άλλες αεροπορικές από την ραγδαία μείωση των αεροπορικών ταξιδιών λόγω της πανδημίας, έχει περικόψει 8.500 θέσεις εργασίας και καθηλώσει στο έδαφος πάνω από 200 αεροσκάφη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο